Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Σύνθεσις | Αρωγή προς τους Πυρόπληκτους Συμπολίτες μας


Η χώρας μας βιώνει, για μία ακόμα φορά, μία τραγωδία, η οποία -αρχικά- δημιουργεί έντονο το αίσθημα της ντροπής για τη σύγχρονη Ελλάδα που συνεχίζει να χάνει τα παιδιά της από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα, όμως, με το αίσθημα της ντροπής και προτού ξεκινήσει η συζήτηση για τις τεράστιες ευθύνες πολλών, αυτό που προέχει είναι η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που βιώνει αυτή τη τραγωδία. Έτσι, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, κινητοποιώντας τα μέλη και τους φίλους της, στηρίζει και συνεργάζεται με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας. Πρόκειται, ειδικότερα, για είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα (Fucidin και Betadine), γάζες, ξηρά τροφή μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα), καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες.


Σε επίπεδο Μαγνησίας, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τον ΑΣ Πυράσο Νέας Αγχιάλου καθημερινά, με σημείο συγκέντρωσης το Cielo Cafe στην παραλία Νέας Αγχιάλου και υπεύθυνο -από την πλευρά της Σύνθεσις- τον Κωνσταντίνο Γαρυφαλλογιάννη. Περισσότερα εδώ. Παράλληλα, φυσικά, η Σύνθεσις προτρέπει όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να αγκαλιάσουν όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της περιοχής για τη συγκέντρωση όλων αυτών των ειδών που είναι απαραίτητα για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Σε επίπεδο Βοιωτίας, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις στηρίζει (α) τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Λιβαδειάς, στα γραφεία του στην οδό Δ. Ανδρεαδάκη 45Α, καθημερινά από 8:30 έως 13:30 (περισσότερα εδώ), και (β) τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, στην οδό Οιδίποδος 11, την Τετάρτη (25/07/2018) από 19:30 έως 21:00, την Πέμπτη (26/07/2018) από 10:30 έως 12:00 και την Παρασκευή (27/07/2018) από 19:30 έως 21:00 (περισσότερα εδώ).

Σε κεντρικό επίπεδο, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις προτείνει δύο σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης. Το ένα σημείο είναι η πρωτοβουλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με κέντρο συγκέντρωσης των προσφορών για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές τη συμβολή των οδών Ποσειδώνος 5 και Λοκρίδος στο Μοσχάτο. Περισσότερα εδώ. Το άλλο σημείο είναι η πρωτοβουλία του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνέχεια επικοινωνίας με το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, με κέντρο συγκέντρωσης τον οργανισμό στην οδό Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο 210 5212000 αλλά και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) 210 5212054. Από την πλευρά της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις για τη συγκέντρωση των ειδών στην Αθήνα, τα μέλη και οι φίλοι της Σύνθεσις μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γενικό Γραμματέα της Σύνθεσις, κ. Παναγιώτη Βαρλάγκα και την Ταμία της Σύνθεσις κα Γωγώ Ροκαδάκη.

Επιπρόσθετα, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις στηρίζει το κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προς όλους τους πολίτες που είναι σε θέση να συνδράμουν να δώσουν αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και στους κατοίκους της Αθήνας να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος. Συγκεκριμένα, δίνουμε αίμα (α) σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου (9:00π.μ. – 14:00μ.μ.), και, εκτάκτως διευρυμένο ωράριο, στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΓΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», και ΓΝ «Η ΕΛΠΙΣ» (9:00π.μ. – 20:00μ.μ.).

Τέλος, είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προσφέρει φιλοξενία σε πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα στα τηλέφωνα της Περιφέρειας 2132129117 και 2132129105.