Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Workshop Σύνθεσις - «Από την Κρίση στη Νέα Εποχή» (Βόλος, 20/5/2017)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το workshop της Σύνθεσις «Από την Κρίση στη Νέα Εποχή» το Σάββατο (20/5), στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Ελληνική Οικονομία και η Επίμονη Κρίση» στο Βόλο. Το workshop πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη και το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον και έλαβε χώρα στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο των Garagani - Robertson Language Schools.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών συμμετείχαν με εισηγήσεις και παρεμβάσεις οι:
Θοδωρής Τσέκερης (Ερευνητής, ΚΕΠΕ), από κοινού με Χαράλαμπο Τσέκερη (Ερευνητής, Ακαδημία Αθηνών) – «Νέες Μορφές Οικονομικής Οργάνωσης στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση».
Νάνσυ Χατζηδημητρόγλου (Γενικό Λογιστήριο Κράτους) – «Δημιουργική Οικονομία».
Παναγιώτης Βαρλάγκας (IT Project Manager, ΟΠΑΠ) – «Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής ως Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».
Χαράλαμπος Τσέκερης (Ερευνητής, Ακαδημία Αθηνών), από κοινού με Θοδωρή Τσέκερη (Ερευνητής,  ΚΕΠΕ) – «Δεξιότητες και Ικανότητες στην ψηφιακή Εποχή».
Αναστασία Ζωή Σουλιώτου (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) – «Πολιτισμός και Διαδίκτυο στην Εποχή της Οικονομικής Κρίσης».
Μιχάλης Ηλιάκης (Ιστορικός, διδάκτωρ University of Liverpool) – «Η Μελέτη της Αρχαιότητας στη Ψηφιακή Εποχή».
Γιώργος Τσουκαλάς (Μηχανικός Λογισμικού, ΕΔΕΤ) – «Ιδιωτικότητα, Ασφάλεια και Ψηφιακές Ταυτότητες στο Διαδίκτυο».
Βασίλης Λεοντίτσης (Λέκτορας, European Law and Governance School) – «Ψηφιακή Δημοκρατία στην Εποχή των FakeNews».

Την οργανωτική ευθύνη του workshop είχε η Γωγώ Ροκαδάκη.

Το ΔΣ της Σύνθεσις θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα θερμά τη Λίνα Γκαραγκάνη για την άψογη φιλοξενία και την υποδειγματική αρωγή, αλλά όλους τους συμμετέχοντες.