Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Συμμέτοχη Σύνθεσις - «Free Media? 2017 Balkans and Turkey» (26-28/5/2017)

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Greek Liberties Forum, συμμετείχε στο τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα «Free Media? 2017 Balkans and Turkey» που διοργανώθηκε από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του EPLO (European Public Law Organization) στο Σούνιο, έχοντας ως αντικείμενο την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία και τα Βαλκάνια.


Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου συμμετείχαν (α) ο κ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου της Σύνθεσις, στη θεματική «Free Markets, Entrepreneurship and Freedom of Media», (β) ο κ. Χαράλαμπος Τσέκερης, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Σύνθεσις, στη θεματική «Education, Academics and Free Media», και (γ) ο κ. Γιώργος Τζογόπουλος, μέλος της Σύνθεσις.


Κατά τη διάρκεια των ομιλιών και συζητήσεων αποτυπώθηκε με ιδιαίτερα ανησυχητικό τόνο και διάσταση η κατάσταση που επικρατεί στις γειτονικές χώρες, ενώ η συζήτηση κάλυψε, φυσικά, και την ελληνική πραγματικότητα.

Περισσότερα σχετικά με το συνέδριο εδώ.
Περισσότερες φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Σύνθεσις εδώ.


Το ΔΣ της Σύνθεσις θα ήθελε να συγχαρεί το Greek Liberties Forum για την ιδιαίτερα επαγγελματική διοργάνωση του συνέδριο, όπως και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, αλλά και να συγχαρεί όλους της συμμετέχοντες.