Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Σύνθεσις Workshop - "Από την Κρίση στη Νέα Εποχή" (Βόλος, 20/5/2017)

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Ελληνική Οικονομία και η Επίμονη Κρίση», διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη και το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, Workshop με θέμα «Από την Κρίση στη Νέα Εποχή» το Σάββατο (20/5) στις 10:00, στο Garagani - Robertson Language Schools.


Πρόκειται για μία συνάντηση εργασίας η οποία θα επιχειρήσει να προσεγγίσει ζητήματα που, αν και συχνά δεν εντοπίζονται στον πυρήνα της συζήτησης για την τρέχουσα κρίση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και καθοριστικά για τη βιώσιμη έξοδο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από την τρέχουσα δύσκολη θέση προς τη νέα (ψηφιακή και όχι μόνο) εποχή. Τέτοια ζητήματα είναι, μεταξύ άλλων, τα εργασιακά ζητούμενα σε ένα σύγχρονο (ψηφιακό) περιβάλλον, οι οικονομικές συνθήκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι της νέας ψηφιακής πραγματικότητας και τα νέα δεδομένα για την κοινωνία και τη δημοκρατία.

Επί των εν λόγω ζητημάτων θα γίνουν κάποιες αρχικές τοποθετήσεις από τους καλεσμένους ομιλητές και επί αυτών θα αναπτυχθεί ευρύτερη συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ. Θ. Τσέκερης (Ερευνητής, ΚΕΠΕ), ο κ. Β. Λεοντίτσης (Λέκτορας, European Law and Governance School), ο Π. Βαρλάγκας (IT Project Manager, ΟΠΑΠ), ο κ. Χ. Τσέκερης (Ερευνητής, Ακαδημία Αθηνών), ο κ. Μ. Ηλιάκης (Ιστορικός, University of Liverpool), η κα Ν. Χατζηδημητρόγλου (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), και ο κ. Γ. Τσουκαλάς (Μηχανικός Λογισμικού, ΕΔΕΤ).

Για τη συμμετοχή στο εν λόγω Workshop θα πρέπει να αποσταλεί στο sinthesis.eu@gmail.com η εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Πέμπτη (18/5/2017).