Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

4ος Διάλογος - «Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Ελληνική Ιδιαιτερότητα» (4/4/2017)

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις συνδιοργάνωσε, με επιτυχία, με το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής συζήτηση με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Ελληνική Ιδιαιτερότητα», την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, στο Webster Athens Cultural Center. Επρόκειτο για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δημόσια συζήτηση κατά την οποία αναπτύχθηκαν τόσο τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αλλαγής του εγχώριου αναπτυξιακού προτύπου, όσο και οι προβληματισμοί αναφορικά με τις εγχώριες, θετικές αλλά και αρνητικές, ιδιαιτερότητες.


Στο πλαίσιο της συζήτησης τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους, ο καθηγητής κ. Κ. Μελάς, η ομότιμος καθηγήτρια κα Ι. Τσιβάκου, ο δημοσιογράφος κ. Αθ. Παπανδρόπουλος, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Μ. Βορίδης, ο  αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις  κ. Κων. Αγγελόπουλος και ο εταίρος του Ινστιτούτου Συντηρητικής Πολιτικής κ. Λ. Σταματελόπουλος, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δ. Σιούφας.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη για μια ευρεία διαβούλευση με σκοπό τη Σύνθεση του νέου παραγωγικού προτύπου. Επίσης αναφέρθηκε στα πολλά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων που τα καταφέρνουν μέσα στην κρίση παρά τις δυσκολίες και οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν πρότυπα για όσους επιχειρούν.

Για περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης πατήστε εδώ.
Για το βίντεο της εκδήλωσης πατήστε εδώ.


Τα μέλη του ΔΣ της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τόσο το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής για τη άψογη συνεργασία, όσο και όσους παρευρέθηκαν στο ημερίδα, αλλά και όλους εισηγητές.