Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ημερίδα «Ψηφιακές Πολιτικές για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο και την Ανάπτυξη»

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις συνδιοργάνωσε και συμμετείχε, με άλλους αξιόλογους φορείς, στην ημερίδα του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον με τίτλο «Ψηφιακές Πολιτικές για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο και την Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Επρόκειτο για μία ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερη συμμετοχή του κοινού, και στην οποία τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 35 πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και ειδικοί πάνε σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και εξέλιξης. Στο πλαίσιο της ημερίδας, από την πλευρά της Σύνθεσις, στη θεματική του «ψηφιακού δικαίου», τοποθετήθηκε ο Καθηγητής της Νομικής και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Σύνθεσις κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, εστιάζοντας στο θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατά την εποχή της ραγδαίας τεχνολογικής και ψηφιακής εξέλιξης, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που δημιουργούνται. Επίσης, στη θεματική του «ψηφιακού εθισμού», τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Σύνθεσις κ. Παναγιώτης Βαρλάγκας, επικεντρώνοντας την ανάλυσή τους στα ζητήματα εθισμού που προκύπτουν από την επέκταση των τυχερών παιγνίων.Παράλληλα, η Σύνθεσις οργάνωσε τη θεματική της «ψηφιακής δημοκρατίας» υπό το συντονισμό του Προέδρου της Σύνθεσις κ. Χρήστου Τριαντόπουλου. Στο πλαίσιο της εν λόγω θεματικής συμμετείχε το μέλος της Σύνθεσις κα Γεωργία Ροκαδάκη, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο του πολίτη στο σχεδιασμό της δημόσιας πολιτικής στην ψηφιακή εποχή. Στην εν λόγω θεματική συμμετείχαν, επίσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Vouliwatch κ. Στέφανος Λουκόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την καινοτόμο πρωτοβουλία της παρακολούθησης της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στη χώρα μας, και ο μηχανικός λογισμικού του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Γιώργος Τσουκαλάς, που επικεντρώθηκε σε ιδιωτικότητας, ασφάλειας και ψηφιακών ταυτοτήτων στο διαδίκτυο.


Επίσης, στην τελευταία θεματική της ημερίδας συμμετείχε ο επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου της Σύνθεσις κ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, σχολιάζοντας ζητήματα που σχετίζονται με το ελληνικό μιντιακό τοποίο στην ψηφιακή εποχή, ενώ το συντονισμό στην εναρκτήρια θεματική είχε το μέλος της Σύνθεσις κα Νάνσυ Χατζηδημητρόγλου.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ να παρακολουθήσετε τα video από την ημερίδα εδώ, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί ψηφιακό αφιέρωμα για την ημερίδα από το ΤΕΕ.


Τα μέλη του ΔΣ της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όσους παρευρέθηκαν στο ημερίδα, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εισηγητές για την άψογη συνεργασία και, ιδιαίτερα, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρου για το Ψηφιακό Μέλλον και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Σύνθεσις κ. Χαράλαμπο Τσέκερη.