Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή Σύνθεσις - Εκδήλωση για το Βιβλίο "Χάρτης Εξόδου από την Κρίση" (23/11/2016)

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις συμμετείχε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στην εκδήλωση της ΔιαΝΕΟσις, στο αμφιθέατρου του Μουσείου Μπενάκη, για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Χάρτης Εξόδου από την Κρίση» των Π. Τσακλόγλου, Γ. Παγουλάτου, Απ. Φιλιππόπουλου, Γ. Οικονομίδη και του επικεφαλής της Σύνθεσις Χρ. Τριαντόπουλου (βλ. περισσότερα εδώ).


Για το βιβλίο, στην εν λόγω εκδήλωση, τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, ο καθηγητής και πρ. Υπουργός κ. Ν. Χριστοδουλάκης και ο Πρόεδρος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης, ενώ από τους συγγραφείς τοποθετήθηκαν ο Γ. Παγουλάτος και ο Π. Τσακλόγλου (βλ. περισσότερα εδώ).


Το βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια χαρτογράφησης των δομικών αιτίων της κρίσης, και μια συνολική πρόταση για την έξοδο από αυτή. Στο πρώτο μέρος αναλύει τους λόγους αποτυχίας του προηγούμενου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και αξιολογεί την πορεία της οικονομίας στην περίοδο του μνημονίου, ενώ στη συνέχεια καταλήγει στην παρουσίαση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καταθέτοντας μια σειρά από ρεαλιστικές, ιεραρχημένες προτάσεις πολιτικής.


Για περισσότερα βλ. σχετικό δημοσίευμα εδώ.