Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή Σύνθεσις - Εκδήλωση για το Βιβλίο "Το Νησί που Φεύγει" (21/11/2016)

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις συμμετείχε, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016,  στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γ. Παγουλάτου με τίτλο «Το Νησί που Φεύγει», η οποία διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public και έλαβε χώρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του «Αθήνα 984». Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Χρήστος Χωμενίδης, ενώ το πάνελ συντόνισε η δημοσιογράφος κα Νίκη Λυμπεράκη.


Επρόκειτο για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, καθώς η παρουσία σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων από διάφορα πολιτικά κόμματα διαμόρφωσε ένα πεδίο διάλογου στο οποίο δύναται να προκύψει μία σύνθεση και σύγκλιση απόψεων και προσεγγίσεων στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, ενώ θα ήταν  γόνιμο να υπήρχαν και προσωπικότητες και των άλλων πολιτικών χώρων.


Κατά την παρουσίαση, ο συγγραφέας Γ. Παγουλάτος χαρακτήρισε το βιβλίο του ως μια συλλογή κειμένων που στηλιτεύει τη δημαγωγία και τονίζει τη σημασία ύπαρξης μιας Ελλάδας ανοιχτών οριζόντων που ανήκει οργανικά και κάνει ισότιμο διάλογο με την Ευρώπη, σημειώνοντας πως «[…] δεν πρέπει να βαδίζουμε από τη γνώση στην αμάθεια […]». 


Για περισσότερα εδώ.