Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις - ΠρόσωπαΔιοικητικό ΣυμβούλιοΧρήστος Τριαντόπουλος – Πρόεδρος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και κατάγεται από τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε τον διδακτορικό τίτλο σπουδών του πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στο University of Sussex, ως visiting research fellow, ενώ επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και στο Υπουργείο Οικονομίας (2015). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία της χρηματοπιστωτικής εποπτείας, της τραπεζικής αγοράς, των θεσμών στην οικονομία και των δημοσίων οικονομικών. Διδάσκει οικονομικά και δημόσια οικονομικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Τέλος, είναι συνιδρυτής και επικεφαλής της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, αλλά και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας.

-----

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος – Αντιπρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κατέχει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα M.Sc. in Operational Research (Επιχειρησιακή Έρευνα) από το London School of Economics (LSE). Τα τελευταία δεκατρία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή, αξιολόγηση και προώθηση επενδύσεων και επενδυτικών πολιτικών. Επιπλέον έχει διατελέσει Σύμβουλος στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών και μέλος ΔΣ Οργανισμών, Εταιρειών και Επιτροπών.-----

Παναγιώτης Βαρλάγκας – Γενικός Γραμματέας

Ο Παναγιώτης Βαρλάγκας είναι Technical Project Manager στον ΟΠΑΠ. Κατέχει Πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα MMath in Computer Science (Επιστήμη Υπολογιστών) από το University of Waterloo (Καναδάς), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα MSc στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική από Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργασθεί επί 20 έτη στον χώρο της πληροφορικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Καναδά), αρχικά ως μηχανικός λογισμικού και αργότερα ως διαχειριστής έργων και υπεύθυνος ομάδας σε εταιρίες κατασκευής λογισμικού/παροχής υπηρεσιών (Architel, IBM, VCI/Motivian), τράπεζες (Nova/Millennium, Πειραιώς), και τα τελευταία 2,5 χρόνια τον ΟΠΑΠ. Την περίοδο 2005-2007 είχε διατελέσει επικεφαλής του Athens IBM WebSphere User Group. Μεταξύ Οκτ. 2012 και Δεκ. 2014 είχε διατελέσει μέλος (εμπειρογνώμονας) της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) του Υπουργείου Οικονομικών («το audit του ΕΣΠΑ»). Κατά το αυτό διάστημα είχε συμμετάσχει σε ομάδες εργασίες του Υπουργείου Οικονομικών για το Μητρώο Δημοσιονομικών Ελεγκτών, τα Εθνικά Κληροδοτήματα και τις Σχολάζουσες Κληρονομίες. Είχε λάβει την 1η θέση πανελλαδικά στο Τέστ Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ που είχε διεξαχθεί το 2007.

-----

Γωγώ Ροκαδάκη  Ταμίας


Η Γωγώ Ροκαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Ψηφιακά Μέσα από το Πανεπιστήμιο του Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Κράτος και τη Δημόσια Πολιτική από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Έχει επίσης ειδικευθεί σε ζητήματα κοινοτικού προϋπολογισμού και δημοσιονομικών σχέσεων με την ΕΕ, έχει εργασθεί στο γραφείο του αρμόδιου Επιτρόπου στις Βρυξέλλες και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε σχετικές δημοσιονομικές ομάδες του Συμβουλίου της ΕΕ.

-----

Νίκος Λυμούρης – Μέλος

Ο Νικόλαος Λυμούρης είναι Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (Υπότροφος Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και Επικεφαλής από το 2010 του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (Κ.Ε.ΔΙΑ.) του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Research Fellow του Centre for International Studies (CIS) του London School of Economics (LSE). Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι μέλος της Ομάδας ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων «Team Europe» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων.-----

Χρήστος Τσαπακίδης – Μέλος

-----

Νίκος Παπαχρήστος – Μέλος

-----


Επιστημονικό ΣυμβούλιοΧρήστος Διαμαντόπουλος – Επικεφαλής


O Χρήστος Διαμαντόπουλος σπούδασε οικονομικά και οργάνωση σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ, με υποτροφίες σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. Καθηγητής,  και ιδρυτικό μέλος, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, δίδαξε επίσης, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα οργάνωσης της Κεντρικής Διοίκησης του Κράτους. Επίσης, εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ΣΕΒ, ΕΕΔΕ σε θέματα οικονομίας και οργάνωσης. Τα ενδιαφέροντά του σήμερα συνδέονται με την επιχειρηματικότητα, είναι σύμβουλος του ΔΣ της “Endeavor Greece” και είναι μέλος του Academic Board του “Ludwig von Mises Institute International”.

-----

Σπυρίδων Βλαχόπουλος – Μέλος


Ο Σπύρος Βλαχόπουλος είναι γεννημένος το 1968, διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου και Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο. Έχει διδάξει επίσης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για θέματα όπως το δικαίωμα αναφοράς του πολίτη, το συνταγματικό πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, τη διαφάνεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την κρίση του κοινοβουλευτισμού, την ερμηνεία του Συντάγματος και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Δικηγορεί σε υποθέσεις δημοσίου δικαίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα διοικητικά δικαστήρια. Έχει διατελέσει μέλος διοικητικών αρχών και επιτροπών, όπως της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.   

-----

Μανώλης Μαματζάκης – Μέλος

-----

Θεοχάρης Παπαδόπουλος – Μέλος

Ο Θεοχάρης Παπαδόπουλος εργάζεται ως Assistant Professor of Economics and Management στο Hult International Business School του Λονδίνου και ως Visiting Lecturer στο University of Westminster. Έχει εργαστεί σε πλήθος πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού (University of Cambridge, London School of Business and Management, Glyndwr University, ESH Paris, London School of Business and Finance, Mountbatten Institute) και διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (2011-2012). Είναι πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής είναι η εταιρική διακυβέρνηση και μέρος της έχει εκπονηθεί στο London School of Economics με υποτροφία.

-----

Χαράλαμπος Τσέκερης – Μέλος

Ο Χαράλαμπος Τσέκερης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Brunel University του Λονδίνου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών, Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κύριος Ερευνητής στο Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων (Ερευνητικό Κέντρο «ΩΜΕΓΑ») και στο Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδικτυακής Έρευνας & Ηλεκτρονικής Μάθησης (Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Διευθυντής του Aegean Research Centre, Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, Συντονιστής της Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη και Μέλος της Ομάδας Εργασίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες (Υπουργείο Παιδείας). Διατελεί Professor Extraordinary στη Σχολή Δημόσιας Ηγεσίας του Stellenbosch University και Ερευνητικός Εταίρος στο Anti-Corruption Education and Research Centre (ACCERUS) του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει διδάξει σε πολλές σχολές και προγράμματα σπουδών (σε ελληνικά και βρετανικά πανεπιστήμια). Επίσης, έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα και ερευνητικές μελέτες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και βιβλία.

-----


Οργανωτική Ομάδα


Παναγιώτα Φιλίππου 
[Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων]

Η Παναγιώτα Φιλίππου είναι απόφοιτος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στο χώρο επαγγελματικής κατάρτισης - εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και διαχείρισης προγραμμάτων, καθώς και στην διοργάνωση εκδηλώσεων, επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων.

-----

Χρήστος Κρίγκας

Ο Χρήστος Κρίγκας του Γεωργίου είναι πτυχιούχος  πανεπιστημίου  - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων  – με εξειδίκευση σε θέματα ελεγκτικής λογιστικής, με μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων και Οργανισμών» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ Τάξης, συνιδρυτής της KnK Accounting, και ασκεί το επάγγελμα από το 2000 ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε λογιστικά και φορολογικά θέματα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του φορολογικού κόμβου Taxheaven.gr. Παράλληλα, συνεργάζεται  ως εισηγητής στον φορολογικό σχεδιασμό start up επιχειρήσεων με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πρόγραμμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ). Τέλος, αρθρογραφεί συχνά για φορολογικά θέματα σε εφημερίδες  και ιστοσελίδες (Taxheaven, liberal.gr) και έχει συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

-----

Κώστας Ψυχογυιός

-----

Μιχάλης Ηλιάκης

Ο Μιχάλης Ηλιάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, από όπου έλαβε και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αρχαία Ιστορία. Το 2010 του απενεμήθη διδακτορικός τίτλος σπουδών στην Αρχαία Ελληνική και Ελληνιστική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού της Αχαιμενιδικής Περσικής Αυτοκρατορίας (550-330 π.Χ.) και στις σχέσεις αρχαίων Ελλήνων και Περσών κατά την Κλασική και την Ελληνιστική περίοδο. Εκτός της Αχαιμενιδικής ιστορίας ασχολείται και με θέματα που αφορούν στην αρχαία Ελληνική ιστοριογραφία, επιγραφική, οικονομική ιστορία και κινητικότητας στον αρχαίο κόσμο.

-----

Γιώργος Ζαχόπουλος

-----

Νάνσυ Χατζηδημητρόγλου


Η Νάνσυ Χατζηδημητρόγλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις  δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία της οικονομικής ανάλυσης με τη μέθοδο της Ανάλυσης Εισροών-Εκροών και του Δημοσίου Χρέους.


-----

Θοδωρής Καραθόδωρος

-----

Πελαγία Μανάρα

Η Πελαγία Μανάρα γεννήθηκε στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Σπούδασε οικονομικά (Business and Financial Economics) στο  Πανεπιστήμιο Staffordshire και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα διεθνή χρηματοοικονομικά στο  Πανεπιστήμιο Bournemouth του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάζεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος (με ειδίκευση στα οικονομικά), ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εθνικών Εμπειρογνωμόνων εργάστηκε στην ΕCFIN (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ε.Ε.)  στο τμήμα F1 για τις οικονομίες Γερμανίας – Αυστρίας – Κύπρου. 

-----

Τίνα Παναγιώτου

-----

Σταύρος Πατκίδης

-----

Γιώργος Πεπονάκης


Ο Γιώργος Πεπονάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Ειναι απόφοιτος του τμήματος μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Τ.Ε.Ι Πειραιά με μεταπτυχιακό στην Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο τμήμα πληροφορικής στο Ελληνικό κοινοβούλιο, σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών καθώς και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.